Mortare Naturale Transpirante – Tencuire – Reabilitare

 

 

 

Produse Biocalce – Kerakoll

Plus de calitate al aerului de interior, plus de bunastare pentru persoane.Materiale naturale transpirabile  pentru sanatatea si bunastarea locuintelor in care traim.

In GreenBuilding toate elementele sunt construite cu materiale naturale, transpirabile (dezumidificante) si ecocompatibile. Atunci cladirea respira si umiditatea interna vine capturata de suprafata de inalta porozitate (tencuiala+vopseaua) ce o imbraca datorita capilaritatii redistribuita zidariilor din intreaga structura. In felul acesta se permite  rapid si continu evaporarea dinspre interior spre exterior. Produsele Bio ale Kerakoll deschid noi perspective. Inbunatatirea calitatii aerului din interior pentru a limita patologiile sindromul *Edificiului Bolnav  .

Idea e simpla si surprinzatoare.

Natura furnizeaza cele mai bune elemente pentru a construi sanatos cum sunt varul, **tuf-ul si argila colorata ce se utilizeaza ca suprafata transpirabila pentru a proteja si a favoriza respirarea cladirilor. Produsele Bio poseda de fapt o mare porozitate naturala in comparatie cu cele pe baza de ciment. In felul acesta constituie un adevarat si veritabil “ plaman” hidrometric ce inbunatateste modul de a trai in ambiente interne si garanteaza o completa bunastare psihico-fizica. Studiile stiintifice demonstreaza ca produsele BIO de la Kerakoll favorizeaza bunastarea psihico-fizica si calitatea vietii inbunatatita prin intermediul realizarii zidariilor ce respira si purifica impuritatile ambientelor interne.

Sistemele de izolatie respirabile, si cele pentru economia energetica sunt supuse unor teste de performanta stricte intr-o Camera Termica ca avangarda Europeana, dezvoltata cu Universitatea din Modena – Departamentul de Inginerie Civila si aprobat de Institutul ITC – Institutul pentru Tehnologia Constructiei – CNR – Milano.

*Conform estimărilor de către OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), 20% dintre occidentali sunt afectati de ‘’Sindromul Constructiilor Bolnave’’(dureri de cap, greaţă, iritatii …)din cauza calităţii slabe a materialelor de construcţie de origine chimica. Materialele minerale de la linea  Eco sunt Ecocompatibile si sunt compuse din cel puţin 60% cu materii prime minerale si în întregime neutre pentru mediu şi oameni. În plus, ele sunt certificate cu emisii scăzute de compuşi organici volatili pentru o mai bună calitate a aerului din interior pentru ca oamenii să trăiască şi să muncească sănătos şi confortabil.

** Rocă poroasă, provenită din erupțiile vulcanice, folosită ca material de construcție conținând bioxid de siliciu solubil în soluții alcaline, folosit ca adaos hidraulic în cimenturi si mortare.